This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Ágacska 2023-09-29T09:19:02+00:00

Csukás István – Darvas Ferenc

Ágacska

Zenés mesejáték

Rendezte: Illés Oszkár – Pólos Árpád

Bemutató: 2023. szeptember 28.

Van egy hely a világon, ahol mindig nyitva áll az ajtó. Itt lakik a festő, aki egyben titkos varázsló is és játékos kedvű, minden bolondozásra kapható színészekkel barátkozik. Most éppen hatalmas vihar tör ki, megtépázza az ősöreg óriási platánfát is és az igazi mesebeli réten megjelenik egy különös, kedves teremtés, Ágacska, aki nem tudja, hogy ki ő. A legkülönfélébb lényekkel találkozik, virággal, lepkével, gombával, és annyit tud meg, hogy ő leginkább az emberre hasonlít. Egyre kíváncsibban vándorol tovább és lélegzetelállító kalandokba bonyolódik. Belekerül például a kacsák és békák ádáz háborújába, de az is kiderül, hogy az egerek és a macskák harca is folyamatosan dúl, valamint, hogy a tűznek hatalmas ereje van és nagyon veszélyes.
Ágacska megismerkedik a kancsal, de nagyon jószívű Dani kacsával, a folyton röhögő, de mindig segítőkész Berci békával, valamint a rendkívül bátor és foghíjas Pösze egérrel. Mindegyikük az embernek köszönheti a baját, de mindannyiukon csak az ember tud segíteni. Le kell győzniük a félelmüket ehhez, de a barátság erejével ez is sikerül. Ágacska éppen az emberhez igyekszik, hiszen jól meg akarja nézni kire is hasonlít és hátha végre megtudja, hogy kicsoda is ő, hová tartozik, mi is a dolga ezen a világon. A jóbarátok mindvégig kitartanak egymás mellett és a mese végére kiderül, hogy egy kis odafigyeléssel, szeretettel, gondoskodással minden probléma megoldható.

Szereplők

Ágacska Dégner Lilla
Pösze egér Nagy Kornélia
Dani kacsa Madarász Máté
Berci béka Rubóczki Márkó
Varázsló Illés Oszkár

Stáb

Díszlet: Pólos Árpád
Jelmez: Péter Krisztina
Koreográfia: Bocsárszky Attila
Hangszerelés: Látó Richárd m.v.