This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
A Noszty fiú esete Tóth Marival 2022-05-31T10:42:30+00:00

Mikszáth Kálmán-Gyarmati Kata

A Noszty fiú esete Tóth Marival

Csavaros ésszel kifundált szerelmi történet

Rendező: László Sándor

Bemutató: 2020. február 20.

Na, már megint egy lagymatag szerelmi történet – sóhajthat fel a mindenkori néző. Ez nem is furcsa, hiszen ez a mű annak idején olyan merészen gondolkodott saját korának társadalmi problémáiról, és tarthatatlan állapotairól, hogy nem is maradhatott meg másként az emlékezetben, mint egy keserédes szerelmi történet, amelyben a hozományvadász, csinos magyar dzsentri meghódítja az Amerikából családjával hazatérő, gyönyörű milliomos lányt. Mindez így is van. Csakhogy közben felmerül számtalan erkölcsi, etikai, gazdasági, érzelmi kérdés. Igen, szerelmi történet, de egy kicsit sem lagymatag, mert ebben a műben az a happy end, hogy nincs happy end.
Az egész intrikára épülő hazugság kolosszusban van valami félelmetesen pókszerű, egy egész apparátus szerveződik, ténykedik, szövi a hálóját annak érdekében, hogy célt érjenek. Szimbólum a pókság, annak a szimbóluma, hogy kibogozhatatlan védőhálóval veszünk körbe, szövünk be egy tarthatatlan értékrendet, nem számolván a közben „hulló” áldozatokkal, makacsul ragaszkodván saját magunk érdekeihez.
Mikszáth művében mindenkiről pontosan kiderül, hogy milyen. És akármennyire is a szerelemről szól, és a sok bonyodalom kapcsán talán még szurkolunk is a szerelmeseknek, és szimpatizálunk a dzsentriséggel, a leleményességgel, az úrisággal, az úriságból fakadó nagyvonalúsággal, egyszerűen nem lehet boldog végkifejlete.
Mert ahol ez a darab véget ér, valahol ott kezdődik a női önbecsülés.

Szereplők

Tóth Mari
Bencsík Stefánia m.v.
Tóth Mihály
Bocsárszky Attila
Tóth Krisztína
Varga Lívia
Noszty Feri
Nádasdi Péter
Noszty Pál
Cibula Peter m.v.
Noszty Vilma
Szabadi Emőke
Máli Varga Anikó 
Kopereczky Illés Oszkár
Kopereczky Ágnes
Kövesdi Szabó Mária m.v.
Mutnyánszky Marcella
Nagy Kornélia
Velkovics Zsuzsánna
Latócky Katalin/Sárközy V. Zsuzsa
Velkovics Róza
Dégner Lilla
Velkovics György
Richtárcsik Mihály m.v.
Bubenyik, Kozsehuba
Madarász Máté
Malinka, Stromm ezredes
Rubóczki Márkó

Stáb

Jelmez: Őry Katalin m.v.
Díszlet: Ondraschek Péter m.v.
Zenei vezető: Látó Richárd m.v.
Koreográfia: Gyenes Ildikó m.v.
Light design: Majoros Róbert m.v.
Dramaturg: Gyarmati Kata m.v.
Rendezőasszisztens: Széles Aranka