This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Az ember tragédiája 2024-03-20T08:33:48+00:00

Madách Imre

Az ember tragédiája

Drámai költemény

Rendezte: Rédli Károly

Bemutató: 2024. március 14.

Madách Imre emberiségkölteményének műsorra tűzése mindig egy generáció, az alkotók véleménynyilvánítása a saját korukról, a korszellemről, az őket érintő legfontosabb problémákról. Felmerülnek az emberi lét nagy kérdései: a létezés célja és értelme, hogy a történelem egy helyben toporgás-e vagy szükségszerű fejlődés, a szabad akarat vagy az eleve elrendeltetettség kérdése, a boldogság mibenléte, a tömeg és az egyén viszonya, a vezér szerepe és felelőssége egy közösség életében, a társadalmi berendezkedések közötti különbségek vagy hasonlóságok.
A 21. században talán még fokozottabban léteznek egymás mellett a különböző világról alkotott elképzelések, és ezért még érdekesebb, hogy egy kollektíva milyen megközelítésben látja Madách Imre szédítően izgalmas, vibrálóan bonyolult, és a válaszainál talán csak a kérdésfölvetéseiben elgondolkodtatóbb művét. Mindannyian Ádámok és Évák vagyunk. Együtt utazunk a történelemben, együtt vágyakozunk a nagy ideákra és az elsöprő erejű érzelmekre. A nő és a férfi időkön, tereken és filozófiai rendszereken átívelő roadmovie-ja és egotripje, igazán jó alkalom olyan alapkérdések fölülvizsgálatára, mint az emberi méltóság, a demokrácia mibenléte, a háború borzalma, a férfi és a nő helyzete, a létezés banalitása és metafizikája.

Szereplők

Bencsík Stefánia m.v.
Dégner Lilla
Lax Judit
Nagy Kornélia
Rab Henrietta
Varga Lívia
Balla Barnabás m.v.
Bocsárszky Attila
Illés Oszkár
Madarász Máté
Molnár Gusztáv m.v.
Ollé Erik

Stáb

Prózai fordítás: Nádasdy Ádám

Az eredeti drámát átdolgozta: Rédli Károly és Forgács Miklós

Dramaturg: Forgács Miklós
Zenei válogatás: Rédli Károly
Koreográfus: Gergye Krisztián
Koreográfus-asszisztens: Kántor Kata
Díszlet- és jelmeztervező: Gadus Erika
Rendezőasszisztens: Kántor Kata, Széles Aranka