This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Terror 2022-05-03T11:02:46+00:00

Ferdinand von Schirach

Terror

bírósági dráma – a néző dönt

Rendező: Czajlik József

Bemutató: 1. marca 2019

Egy katonai pilóta lelő egy terroristák által eltérített utasszállító repülőgépet. Dönteni kellett hatvanezer néző a stadionban, vagy 164 utas a fedélzeten. Lars Koch döntött és megölt 164 embert. Mi lenne, ha nekünk kellene arról dönteni, hogy bűnös-e vagy sem. Ferdinand von Schirach bírósági drámájában a néző dönt, a nézőtéren ülők szavaznak arról, bűnös-e a pilóta vagy sem. Az Európában éppen diadalútját járó színdarab nagyon is égető, nehezen eldönthető, provokatív kérdéseket vet fel. Sorjáznak az érvek és ellenérvek, árnyalódik az alaphelyzet, bonyolódik a döntés háttere. A kérdés végül mégiscsak végtelenül egyszerű: gyilkos vagy nem gyilkos? Ahogy a főszereplő is a saját bőrén tapasztalta meg milyen is dönteni, hogy az állásfoglalásnak visszafordíthatatlan következményei vannak, úgy a nézők is megtapasztalhatják, milyen is felelősséget vállalni a véleményünkért.

Szavazási útmutató

A szünet után, a terembe lépéskor, minden néző kap egy kavicsot, amivel szavaznia kell. Segítőink majd körbeadnak néhány szavazóurnát, melyek két rekeszből állnak. Az egyik rekeszen a FELMENTEM a másik rekeszen pedig az ELÍTÉLEM felirat látható. A szavazás ideje alatt maradjanak a teremben és gondolkodjanak. Ha meghozták a döntésüket, dobják a kavicsot a megfelelő rekeszbe, majd adják tovább a szomszédjuknak. Végül a szavazóurnákat a segítők összeszedik és megkezdődhet a szavazatok összeszámlálása.

A szavazási eredményeket, nemcsak annak az előadásnak az eredményeit, melyen Ön is részt vett, de a világ bármely pontján játszott Terror előadás végszavazásainak alakulását, nyomon követheti a http://terror.theater/ honlapon.

Felelősségteljes szavazást kívánnak az előadás alkotói.

Szereplők

Lars Koch, vádlott Habodász István m.v.
Bírósági elnök Nagy Kornélia
Nelson, államügyésznő Vasvári Emese
Biegler, védő Menszátor Héresz Attila m.v.
Franziska Meiser Varga Szilvia
Christian Lauterbach Bocsárszky Attila
Jegygyőkönyvvezető Novák Éva m.v.

Stáb

Fordította: Jónás Péter
Díszlettervező: Gadus Erik m.v.
Jelmeztervező: Gadus Erika m.v.
Zene: Lakatos Róbert
Koreográfia: Kántor Kata
Dramaturg: Forgács Miklós
Rendezőasszisztens: Mészáros Lajos, alkotmánybíró