This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Kaland 2021-10-07T16:31:07+00:00

Márai Sándor

Kaland

Színmű két részben

Rendező: Beke Sándor

Bemutató: 2019. október 10.

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Igazgatói kinevezés, előkelő magánpraxis, ifjú feleség, kiváló munkatársak. Azonban néhány óra leforgása alatt kellemetlen meglepetésben lesz része orvosként is, férfiként is. Nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája szökésre készül feleségével, Annával. Kádár elengedi Annát? Hol van a harmónia a szakmai sikerek és a magánélet között?
A Kalandnak, Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének az ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született.
Jogosan merül fel a kérdés: miben rejlik ennek az egyetlen helyszínen néhány óra alatt lejátszódó drámának a sikere? Márai úgy írta meg a történetet, hogy a cselekmény során valamennyi szereplő élete megváltozik. A Kaland a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

Szereplők

Kádár Péter, orvostanár Seress Zoltán m.v.
Anna, Kádár Péter felesége Kiss Szilvia m.v.
Dr. Pálos Eszter, orvosnő Varga Lívia
Dr. Zoltán, tanársegéd Madarász Máté
Dr. Szekeres, orvos Bocsárszky Attila
Asszisztensnő Dégner Lilla
Újságíró Szpisák Gyula m.v.
Komornyik Illés Oszkár

Stáb

Látványterv: Horesnyi Balázs m.v.
Szcénikus: Illés Balázs m.v.
Jelmeztervező: Rátkai Erzsébet m.v.
Dramaturg: Pásztó András m.v.
Rendezőasszisztens: Dégner Lilla