This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Ma már nem mész sehova 2022-12-15T14:28:32+00:00

Faragó Béla – Forgács Miklós – Czajlik József

Ma már nem mész sehova

Opera-operett-oratórium-interaktív színház

Rendező: Czajlik József

Műsoron volt:
2019. december 12.- 2020. augusztus 28.

Egy diáklány vizsgázni indul. Két ismeretlen férfi megtámadja a lányt és brutálisan megverik. A hatóságok, az állam, pedig nem a lányt védik, de ellene fordulnak.
Az első mesélő egy egyetemi professzor, aki az összeesküvések szakértője. A rémálma elevenedik meg a színpadon, egy apokaliptikus opera, melyben a lány kozmikus ügynök, az ellene elkövetett erőszak pedig egy világösszeesküvés része.  Az alakváltó lénynek döntenie kell emberként vagy űrlényként akar-e tovább élni.
A második mesélő, egy regionális újságíró fejében groteszk operettként jelenik meg a történet, amelyben egy diáklány a maga kis birodalmában becsületesen tanul, mert hisz abban, hogy a tudás biztonságot nyújt és megóvja őt mindentől. Elfárad, elbizonytalanodik, de ebben az operettvilágban a politikusok a segítéségére sietnek és elmagyarázzák neki, csakis ha megveri magát, akkor tesz szert az igazi tudásra.
A harmadik mesélő egy diáklány. Az akaratán kívül hőssé vált lány útját teszi meg minden nap. Mintha az utat járva, a történet is nap mint nap újra megelevenedne. Oratóriummá válik az út végigjárása. Megszólalnak az épületek, a fák, a tárgyak, az egész város. Mesélnek. Arról, amit ők láttak, ahogy ők élték meg az eseményeket. Megszólal a megvert lány is, képek, emlékek, gondolatfoszlányok bukkannak fel.

Szereplők

Mesélő 1
Takács Gábor m.v.
Mesélő 2, Tisztánlátó 1, Komorna, Kórusvezető Dégner Lilla
Mesélő 3, Tisztánlátó 2, Komornyik
Madarász Máté
Diáklány 1
Nádasdi Péter
Diáklány 2
Varga Anikó m.v.
Diáklány 3
Rab Henrietta
Szkinhed 1
Varga Lívia
Szkinhed 2, Testőr, Narrátor
Vasvári Emese
Belle Róbert
Ollé Erik
Feux Róbert
Menszátor Héresz Attila m.v.

Stáb

Jelmez: Gadus Erika m.v.
Díszlet: Gadus Erika m.v.
Zenei asszisztens: Jakab Zoltán m.v.
Énektanár, karmester: Lovas Gabriella m.v.
Koreográfia: Kovács Gerzson Péter m.v.
Light design: Majoros Róbert m.v.
Dramaturg: Forgács Miklós
Interaktív konzulens: Takács Gábor (KÁVA)
Rendezőasszisztens: Rubóczki Márkó